titel

‘einde verhaal’

Lekker uitwaaien op het strand en daarna een stukje toeren door de stad, dat klinkt misschien als een relaxte zondagmiddag. Maar in de essentie was het aflevering 3 van Wie is … de Mol?


De aflevering is nog geen eens en wel begonnen en het drama begint al: Jochem is zijn molboekje kwijt.

Hij vertelt het als eerste aan zijn kamergenootje Sigrid en aangezien zij de sleutel heeft van kamer 445 (HOEZO!?), wil ze wel even gaan kijken. Het molboekje van Jochem vindt ze niet, wel de vragenlijst van Thomas en die neemt ze mee.

Dan mag de aflevering eindelijk echt beginnen. De titel is: ‘einde verhaal’.
gif 2

Roos wordt de nieuwe penningmeester. Imanuelle wil de pot niet, die weet wat er in het verleden met penningmeesters is gebeurd.

Dan begint de eerste opdracht, een estafette, de regels zijn simpel: rennen en geld pakken. Over de finish mogen geen halve briefjes komen, want dat wordt mingeld. Roos rent als een dolle over het speelveld en neemt alles mee.

Ondertussen is Sanne tijd aan het rekken.

Jochem pakt een half briefje van duizend en dat kost de pot dus een flinke hap, hij loopt ook straal voorbij een blauw paaltje.

Dat is niet het enige rare met het geld. Tijdens de opdracht horen we dat er meer geld wordt gepakt dan dat er over de finish komt.

Er wordt maar € 130,- verdiend, toch is Diederik blij.
gif7

De groep is aan het bijkomen van de eerste opdracht, wanneer Art belt. Hij opent het gesprek met: “Verandering is de enige constante”, is dit nog een verwijzing naar Diederik?

Een ding is zeker …

Imanuelle en Sigrid moeten raden wat de rest op het strand heeft getekend. Ondertussen is er overal vuurwerk.
gif9

Elke kandidaat heeft zijn eigen tekentje en tekent die zelf. Sanne heeft tijd over en tekent ook nog een Surinaamse vlag voor Imanuelle.

De roos van Roos verdwijnt in het water en Sigrid verwart het tekentje van Thomas met zichzelf. Des al niettemin wordt er € 2.500,- verdiend deze opdracht.
gif10

Bij de derde opdracht moet er naar een bestemming gereden worden. Diederik en Roos maken het zo gezellig mogelijk.

Thomas rijdt minder relaxed, hij rijdt een aantal keer door oranje waardoor de groep uit elkaar valt.

Uiteindelijk bereiken de kandidaten de bestemming niet. Ze moesten naar een boekenwinkel, waar in 4 bijzondere boeken geld te vinden was.

Het is tijd voor test en executie en we horen steeds minder wie wie verdenkt.

Maar als je het geld volgt kan je in ieder geval zeggen wie het meeste en wie het minste heeft verdiend.

Eén ding is zeker: Roos is niet de Mol.
gif14

Comments

comments