titel

‘het einde in zicht’

Het einde is in zicht. De aller-allerlaatste aflevering van ‘Wie is … de Mol?’ 2017. De laatste kandidaat die af valt voor de finale, de twee laatste opdrachten, de laatste sneer van Sanne en de laatste test. Maar wat viel er nog meer op in de negende aflevering van WIDM?

Eén ding is zeker, Jochem is verzekerd van een plek in de finale. Hij verdiende de vorige aflevering een vrijstelling.

Gif1

Maar wie zijn de andere twee finalisten? De executie werd een aflevering opgeschoven en daarom zien we direct in het begin Diederik een rood scherm krijgen.

Gif2

En dus mag hij naar huis.

gif3

Een cruciaal moment voor Jochem, want Diederik was zijn Mol.

Bij opdracht 1 moeten de kandidaten de juiste personen en straatnaamborden hangen in het dorpje Moltown.

gif5

Dit aan de hand van een puzzel. Maar Jochem laat al vrij snel de puzzel los en gaat voor een andere strategie.

Zonder de wetenschappelijke blik van Diederik gaat de opdracht compleet de mist in. Sanne deed haar best, maar op het laatste moment wordt al haar goede werk verplaatst.

Er wordt dan ook maar € 150,- verdiend met deze opdracht. Dit geld mag Jochem overigens beheren, want hij is opeens de penningmeester.

Terug in het hotel blijft Jochem malen over zijn nieuwe Mol. Logica zegt Thomas, zijn gevoel zegt Sanne.

gif6

Bij de tweede opdracht moeten de kandidaten bomen aan elkaar verbinden. Op deze bomen staan bedragen, samen moeten de verbonden bomen het bedrag van de pot vormen.

gif7

Als dat lukt, mag er begonnen worden met puzzelen en wordt er kans gemaakt op een verdubbeling van de pot. Thomas MOET deze opdracht winnen, naar eigen zeggen.

Het lijkt dat Thomas flink Molt tijdens deze opdracht. Terwijl Sanne hoofdrekent zit hij aan haar touw.

gif8

Gelukkig heeft ze dit snel door.

Oeps!

gif9

Ondanks de tegenslag lukt het Sanne precies het goede bedrag aan elkaar te koppelen. Ze mag als eerste aan de puzzel beginnen.

gif10

Ze wordt snel gevolgd door Thomas.

gif11

Het lijkt er even op dat Thomas sneller is, maar Sanne wint deze opdracht. Als ze WIDM dit jaar wint wordt de pot verdubbeld. Jochem is ondertussen nog steeds aan het rommelen met de touwen.

gif12

Daarmee is het spel nu ook echt gespeeld. De kandidaat kijken terug op het seizoen onder het genot van een hapje en een drankje.

gif13

Het enige wat nog rest is een samen komen op een eilandje. En luisteren naar het praatje van Art. Kort samengevat: Jochem verdenkt Sanne, Sanne verdenkt Thomas en Thomas verdenkt Jochem.

gif14

De hamvraag blijft: Wie is … de Mol? Maar dat …

gif15

Comments

comments