vlcsnap-2017-02-05-12h18m08s683

‘teugels in handen’

Lekker in een huifkar door het Amerikaanse platteland rijden, beetje schieten, eten rond het kampvuur, slapen onder de sterrenhemel en een beetje rondjes rennen tussen de posters. Zo zou je ‘Wie is… de Mol?’ aflevering 5 in één zin samen kunnen vatten. Maar wat viel er nog meer op?

Art staat de kandidaten op te wachten, ze moeten 16 kilometer met huifkarren reizen, op hun weg komen opdrachten voorbij.
gif2

En dan mogen ze op pad!
gif3

Niet veel later komen ze aan bij de eerste opdrachten. De kandidaten mogen met echte pistolen schieten.
gif5
gif4

Ze krijgen niet te horen wat ze verdiend hebben met het schieten en er rest niets anders dan door te gaan.
gif6

De kandidaten besluiten hun kamp op te zetten. Jochem ziet de kans om Imanuelle even apart te nemen. Jochem voelt zich verraden, maar desalniettemin houdt hun verbondje stand.

De rest van de groep heeft door dat Jochem en Imanuelle smoezen en roddelen daar zelf weer over.
gif7

Niet veel later krijgen de kandidaten post. Wat opvalt dat Thomas enveloppe twee er direct uitvist.

Thomas en Jochem hebben allebei de opdracht om zelf een joker te maken. Ze moeten eerst naar gereedschap zoeken, maar Thomas lijkt daar een beetje zenuwachtig van.

Uiteindelijk weten ze het te vinden en wanneer iedereen slaapt branden Jochem en Thomas hun eigen joker.

gif10

Nieuwe ochtend, nieuwe opdracht. De kandidaten moeten posters zoeken, welke ze moeten hebben wordt beschreven door Diederik. Dat gaat bij iedereen heel goed, behalve bij Jochem.

Negen van de tien posters worden gevonden. En toch heeft Thomas ook een lege enveloppe.

In totaal wordt er deze aflevering € 2.600,- verdiend en wordt de pot bijna verdrievoudigd. Verhoudingsgewijs ziet dat er zo uit:

Jochem zet zijn vers verdiende joker niet in, hij gaat ze sparen. We horen niet wie hij verdenkt maar van deze personen horen we het wel:

Comments

comments