helikopter

Waarom de Mol in de helikopter zat

Het is een logische argumentatie: ‘de Mol wil voorkomen dat er geld in de pot komt, dus hij wil aan een opdracht meedoen waar geld te verdienen valt, om dit te voorkomen.’ Veel mensen strepen Roos, Thomas en Jeroen om die reden dan ook af als Mol. Maar zo gek is het niet voor een Mol om zich eens hoog boven de grond te bevinden.

Natuurlijk wil de Mol voorkomen dat er geld in de pot komt, maar door met de helikopter te gaan haalt hij/zij zelf in ieder geval geen geld binnen. Dit neemt niet weg dat er genoeg verdachte dingen gebeuren bij de kandidaten die niet in de helikopter zaten. Maar al het geld wordt uit eindelijk wel gevonden.

gif-9

Voor de Mol zijn de vrijstellingen een belangrijk moment. Die moeten gevonden worden, want anders is er geen theater-opdracht. Nu hadden de makers vast een plan B, maar toch.

En dus worden de vrijstellingen best soepeltjes gevonden.

gif10

Het is natuurlijk de ideale manier om wantrouwen te creëren in de groep. Zelf wordt de Mol verdacht, maar ook drie anderen met hem. Zo werd Vincent bijvoorbeeld door vier van de negen personen verdacht (exclusief hemzelf natuurlijk).

Dat wantrouwen komt er dus zeker. Maar van wiens idee was het ook alweer om te liegen over de vrijstellingen?

Kortom sluit Thomas, Roos en Jeroen niet uit als mollen. Want er zijn heus dingen die in hun richting wijzen als Mol.

Zo komen namelijk veel rozen in beeld dit seizoen van WIDM en Portland is ‘the city of roses’.


Zijn zes van de twintig nummers in de eerste aflevering gemaakt door een Thomas.

En acteert Jeroen het vinden van een helikopterticket.

gif6

Lees ook:

Onze recap over de eerste aflevering van WIDM 2017.

Comments

comments