Titel

‘wijzer worden’

De Mol mag in aflevering 6 ondergronds, want daar voelt hij of zij zich thuis. Verder wordt er tot he grote genot van Jochem gras gemaaid in aflevering 6 en ook bezoekt de groep een rodeo. Maar wat viel er deze aflevering allemaal op?

De groep is iets naar omhoog gegaan op de sociale ladder, waar ze de vorige aflevering nog buiten moesten slapen, overnachten ze nu in een gezamenlijke woning. Dat betekent, samen afwassen, wassen en een badkamer delen.

gif2

Ondertussen heeft Jochem het moeilijk met alle leugens die hij verspreidt.

Gelukkig is het tijd voor de eerste opdracht en kan Jochem zijn tere breintje even een pauze geven. Wat weer opvalt bij de eerste opdracht is dat Thomas er als de kippen bij is, wanneer er een sleutel positie te halen valt.

Tijdens de eerste opdracht gaan Sanne en Thomas in het licht het tunnelstelsel verkennen. Waar ligt mingeld en waar ligt plus bedragen. Ze coachen Imanuelle, Jochem en Diederik wanneer zij in het donker door de tunnels mogen.

gif4

Sanne en Thomas hebben een aantal enveloppen over het hoofd gezien. Tot twee keer toe wordt op Sanne’s instructies ook mingeld gepakt.

Terug in het huis besluit Sanne te ‘bondjes fucken’. Ze heeft het gevoel dat ze er alleen voorstaat en dus gaat ze een bondje aan met Diederik en Thomas. Thomas en Diederik verdenken Sanne, maar gaan de bond aan. Sanne probeert ook een extra-geheim bondje aan te gaan met Jochem, maar Jochem wil dit niet.

Onderweg naar de volgende opdracht, lopen de kandidaten wee alsof ze in ‘Reservoir Dogs’ zitten naar Art.

gif6

De kandidaten mogen een zo lang mogelijk woord maaien in het gras. Jochem is als een kind zo blij.

gif7

Ze komen tot het woord Molboekjes. Thomas noemt als eerst de letters M, O, L, Jochem stelt Mol voor.

Hoe dan ook, Thomas wil met alle geweld de ‘M’ schrijven.

Na wat tegen gesputter van Diederik wordt het woord goed geraden en komt er € 2.000,- in de pot.

gif8

Omdat er zoveel geld wordt verdiend, is het voor Sanne onduidelijk wie de Mol hier is.

Bij opdracht 3 bezoekt de groep een rodeo. Er lopen mensen met geld rond en de kandidaten moeten die zien te vinden. Degene met het meeste geld, krijgt een privilege. Hij of zij hoeft samen met twee anderen het scherm niet te zien.

gif9

Diederik vindt het maar een opdracht van niks.

Uiteindelijk vindt Imanuelle het meeste geld en krijgt zij het privilege. Ondertussen komt de poster uit de vorige aflevering twee keer terug, wat opvallend te noemen is.

gif10

Dan is het tijd voor de test. 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Tijdens het maken van de test horen we niet wie Jochem verdenkt. Maar hij heeft vaak laten doorschemeren dat dit Diederik is.

Imanuelle heeft in ieder geval nog steeds het meeste geld verdiend.

Imanuelle kiest ervoor om Diederik en Jochem een scherm te besparen. Sanne en Thomas krijgen een groen scherm en zo hoeft niemand naar huis.

gif11

Maar naast de vraag ‘Wie is de Mol?’ is er nog iets wat we ons samen met Sanne afvragen…

Comments

comments