titel-aflevering-1

‘… zo gedaan’

Het is weer begonnen! Een nieuw seizoen Wie is … de Mol? Maar wie verdenkt wie? Wie verdient wat? En wat viel er verder nog op in deze aflevering van WIDM?

gif2

De eerste aflevering begint ergens in een bos in Oregon. De kandidaten zijn op zoek naar helikoptertickets, want dat is de snelste weg naar een vrijstelling. Diederik zoekt op de grond in de hoop dat… – wacht was dat een hint? En Jochem heeft last van zijn Paaseitrauma.

Jeroen gaat voor zijn Golden Globe voor volgend jaar, bij het zoeken naar de helikopterticket zet hij een sterk stukje acteren neer.

gif6

Thomas, Vincent, Jeroen en Roos mogen met hun gevonden tickets met de helikopter naar Portland. De rest mag gezellig met een busje naar opdracht 2.

gif-8

Opdracht 2 gaat trouwens van een leien dakje voor team niet-in-de-helikopter. Ze halen al het geld op en een vraagteken. Nou okay, het gaat niet helemaal soepel, want Diederik, Imanuelle en Sanne lopen eerst straal voorbij een enveloppe voordat ze die vinden, maar toch.

gif-9

Sigrid, Jochem en Yvonne vinden het geld in de hand van ‘the Umbrella man’. Het eerste wat Sanne vraagt, wanneer ze het andere team ziet, is of het beeld het in zijn handen zat. Is ze zo scherp of wist ze het gewoon al?

Team helikopter vindt de vrijstellingen op de Hawthorne bridge.

gif10

Thomas, Vincent, Jeroen en Roos besluiten om te liegen over het vinden van hun vrijstellingen. Overigens is dit totaal het idee van Jeroen. Beetje jammer alleen dat Roos niet zo goed liegen kan.

gif11

Die avond in het hotel kan Vincent het hebben van een vrijstelling niet voor zich houden. Yvonne is flink onder de indruk.

gif12

gif13

Bij opdracht 3 vraagt Art aan team vrijstelling of ze hun vrijstellingen willen houden of opofferen voor een groepsvrijstelling. Thomas, Jeroen en Roos doen hun best te doen alsof dat ze er voor open staan. Vincent is er Duidelijk over.


Ondertussen kijkt de rest mee in een grote bioscoopzaal, want zij mogen met hun vraagteken een vrijstelling ongeldig maken. Of tenminste Diederik slaapt een beetje door de film heen.

gif14

Tijdens het maken van de test zien we ook een paar opvallende dingen. Het viel al eerder op maar weer is er een shot met rozen te zien.

Ook krijgen we de kans om te spieken in het Molboekje van Sanne. Ze heeft een lijstje gemaakt van wie met wie in de bus zat. Ze heeft zichzelf ‘moi’ genoemd, maar als je vluchtig kijkt zou het ook ‘mol’ kunnen zijn.

In het #molboekje van Sanne noemt ze zichzelf ‘moi’, maar het zou ook zo ‘mol’ kunnen zijn. #widm

A photo posted by Molgraphic (@molgraphic) on

Uiteindelijk levert Vincent zijn vrijstelling in. Tevergeefs, want de groep had hem die toch niet gegund. En extra tevergeefs, want hij krijgt een rood scherm.

gif15

Wat was er nog meer in deze aflevering? Follow te money en wie verdacht eigenlijk wie?

Comments

comments